Wierzymy, że siła tkwi w prostocie. I jakości, o którą dbamy codziennie razem z zaprzyjaźnionymi dostawcami. Współpracujemy z regionalnymi, niezależnymi producentami, którzy stawiają na szczerość i naturalne smaki. Miody, które wykorzystujemy w Tkalni, otrzymujemy od Czesława Piaseckiego, właściciela pobliskiej Pasieki pod Lasem. Riesling, który Państwu serwujemy pochodzi z Winnicy Bielawskiej, założonej przez Tomasza Pawlaczka. Oprócz wina, w Bielawie produkuje się również kraftowe, regionalne piwa SOWIE (dostępne w naszym menu). Wiemy jak ważne jest lokalne pochodzenie ryb – zamówicie u nas Pstrąga Kłodzkiego, którego hodowla nawiązuje do przedwojennych tradycji Hrabstwa Kłodzkiego. Wspieramy akcję Wolne Klatki – jajka, które wykorzystujemy w Tkalni pochodzą wyłącznie od ekologicznych rolnictw w Świebodzicach. Dbałość o każdy detal to filozofia, którą nasz Szef Kuchni zaszczepia w Tkalni.