Menu Tkalnia

Przyjazd
01. 10
Wyjazd
02. 10
  1. Naturalnie dla przyjemności
  2. Restauracja Tkalnia
  3. Menu Tkalnia

Przystawki

Tatar z polędwicy wołowej wędzony dymem dębowym, konfitowanym żółtkiem, selerem naciowym, czerwoną cebulą, ogórkiem konserwowym, marynowanymi grzybami, oliwą szczypiorkową i emulsią musztardową z domowym pieczywem, 59zł

Ravioli z bobem i miętą na aksamitnym sosie, 29zł

Tatar z łososia i awokado na domowej bułeczce maślanej, 39zł

Deska Sowiogórska dla 2-3 osób (lokalne sery, wędliny z naszej wędzarni, oliwki, pikle, konfitura, pieczywo naszego wypieku), 105zł

 

 

 

 

 

Zupy

Tradycyjny rosół z trzech mięs z kołdunami, 32zł

Barszcz czerwony z ziemią jadalną i tłuczonymi ziemniakami, 32zł 

Zupa podgrzybkowa z domowymi lanymi kluseczkami, 41zł/ w chrupiącym chlebku, 48zł

 

 

Dania główne

Roladka z kurczaka nadziewana twarożkiem i szpinakiem podana z domowym pampuchem i sałatką z piklowanych warzyw z naszego ogródka, 62zł

Kotlet schabowy z puree ziemniaczanym oraz kapustą zasmażaną z boczkiem i koperkiem, 53zł

Stek z polędwicy wołowej sezonowany w kolendrze i kolorowym pieprzu z ziemniakami smażonymi na maśle i sałatką z bobu, groszku i pieczonych pomidorków cherry, 154zł

Burger wołowy z serem kozim z serowarni bielawskiej, bekonem, pomidorem, piklowanym ogórkiem i sosem BBQ, podany w bułce naszego wypieku i frytkami, 69zł

Makaron soba z krewetkami tygrysimi i orientalnym sosem z dodatkiem groszku cukrowego, dymki z naszego ogrodu i orzeszków ziemnych, 59zł 

Filet z sandacza smażony na maśle z łazankami, karmelizowanym młodym porem, glazurowaną marchewką i cytrynowym veloute, 84zł

Konfitowana noga z kaczki z tartą tatin z botwiną i kozim serem podana z młodym szpinakiem i demiglace z porzeczkami z naszego ogrodu, 68zł

Sznycel z kalafiora z gnocchi z batata i tagliatelle warzywnym, 45zł

Pierogi leniwe karmelizowane w palonym maśle z marmoladą z rabarbaru podane ze słodkim kremem z twarożku i truskawkami, 35zł

Pieczony ser feta na sałatce z pomidorków koktajlowych marynowanych w kolendrze i chilli z grzanką, 49zł

Sałatka z młodym bobem i gruszką oraz kotletem z buraka i sosem chimichurri, 45zł

 

 

 

Desery

Lodowa Pavlova z rzemieślniczych lodów z Pszenna z bitą śmietaną i owocami, 35zł 

Miodowa szarlotka z płatkami migdałów, 35zł

Strucla gruszkowa z sosem waniliowym, 35zł

 

newsletter

Bądź na bieżąco z promocjami w naszym hotelu.

Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Hotel Dębowy Monika Kwiędacz, ul. Janusza Korczaka 4, 58-260, Bielawa Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności). Zmiany ustawień plików cookies możesz dokonać w ustawieniach.

Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności
Pliki cookies niezbędne do funkcjonowania strony

Pliki cookies niezbędne do działania usług dostępnych na stronie internetowej, umożliwiające przeglądanie ofert, dokonywanie rezerwacji, wspierające mechanizmy bezpieczeństwa m.in: uwierzytelnianie użytkowników i wykrywanie nadużyć.

Pliki cookies analityczne

Pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania przez użytkownika ze strony internetowej w celu optymalizacji jej funkcjonowania, oraz dostosowania do oczekiwań użytkownika,

Pliki cookies marketingowe

Pliki cookies umożliwiające wyświetlanie użytkownikowi treści marketingowych dostosowanych do jego preferencji, oraz kierowanie do niego powiadomień o ofertach marketingowych odpowiadających jego zainteresowaniom, obejmujących informacje dotyczące produktów i usług administratora strony i podmiotów trzecich.

Twoje preferencje nie zostały jeszcze zapisane