Menu Tkalnia

Arrival
01. 10
Departure
02. 10
  1. Main page
  2. Tkalnia Restaurant
  3. Menu Tkalnia

Przystawki

Tatar z polędwicy wołowej wędzony dymem dębowym, konfitowanym żółtkiem, selerem naciowym, czerwoną cebulą, ogórkiem konserwowym, marynowanymi grzybami, oliwą szczypiorkową i emulsią musztardową z domowym pieczywem, 59zł

Ravioli z bobem i miętą na aksamitnym sosie, 29zł

Tatar z łososia i awokado na domowej bułeczce maślanej, 39zł

Deska Sowiogórska dla 2-3 osób (lokalne sery, wędliny z naszej wędzarni, oliwki, pikle, konfitura, pieczywo naszego wypieku), 105zł

 

 

 

 

 

Zupy

Tradycyjny rosół z trzech mięs z kołdunami, 32zł

Barszcz czerwony z ziemią jadalną i tłuczonymi ziemniakami, 32zł 

Zupa podgrzybkowa z domowymi lanymi kluseczkami, 41zł/ w chrupiącym chlebku, 48zł

 

 

Dania główne

Roladka z kurczaka nadziewana twarożkiem i szpinakiem podana z domowym pampuchem i sałatką z piklowanych warzyw z naszego ogródka, 62zł

Kotlet schabowy z puree ziemniaczanym oraz kapustą zasmażaną z boczkiem i koperkiem, 53zł

Stek z polędwicy wołowej sezonowany w kolendrze i kolorowym pieprzu z ziemniakami smażonymi na maśle i sałatką z bobu, groszku i pieczonych pomidorków cherry, 154zł

Burger wołowy z serem kozim z serowarni bielawskiej, bekonem, pomidorem, piklowanym ogórkiem i sosem BBQ, podany w bułce naszego wypieku i frytkami, 69zł

Makaron soba z krewetkami tygrysimi i orientalnym sosem z dodatkiem groszku cukrowego, dymki z naszego ogrodu i orzeszków ziemnych, 59zł 

Filet z sandacza smażony na maśle z łazankami, karmelizowanym młodym porem, glazurowaną marchewką i cytrynowym veloute, 84zł

Konfitowana noga z kaczki z tartą tatin z botwiną i kozim serem podana z młodym szpinakiem i demiglace z porzeczkami z naszego ogrodu, 68zł

Sznycel z kalafiora z gnocchi z batata i tagliatelle warzywnym, 45zł

Pierogi leniwe karmelizowane w palonym maśle z marmoladą z rabarbaru podane ze słodkim kremem z twarożku i truskawkami, 35zł

Pieczony ser feta na sałatce z pomidorków koktajlowych marynowanych w kolendrze i chilli z grzanką, 49zł

Sałatka z młodym bobem i gruszką oraz kotletem z buraka i sosem chimichurri, 45zł

 

 

 

Desery

Lodowa Pavlova z rzemieślniczych lodów z Pszenna z bitą śmietaną i owocami, 35zł 

Miodowa szarlotka z płatkami migdałów, 35zł

Strucla gruszkowa z sosem waniliowym, 35zł

 

newsletter
Stay tuned for our special offers.

In order to provide services at the highest level, the Website uses cookies saved in the browser's memory . Detailed information on the purpose of their use and the possibility to change cookie settings can be found in the Privacy Policy.
By clicking ACCEPT ALL, you agree to the use of technologies such as cookies and to the processing of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie IDs, for marketing purposes(including automatically matching ads to your interests and measuring their performance) by Hotel Dębowy Monika Kwiędacz, ul. Janusza Korczaka 4, 58-260, Bielawa . You can change cookie settings in the settings.

Manage privacy settings
Cookies necessary for the operation of the website

Cookies necessary for the operation of the services available on the website, enabling the viewing of offers, making reservations, supporting security mechanisms, among others: authentication of users and detection of abuse.

Analytical cookies

Cookies allow the collection of information about the user's use of the website to optimize its functioning and to adapt to the user's expectations.

Marketing cookies

Cookies allow the display of marketing content tailored to user's preferences, and the sending of notifications about marketing offers corresponding to their interests, including product information as well as information about services provided by the website administrator and third parties.

Your preferences have not yet been saved